Lu sedang menerjah ke dalam blog AkuSiMisteri! Sila berpakaian SOPAN dan menutup aurat! Segala caci maki dan keji kejam hanya gua je yang buleh luahkan. Terimas...

Best view of this blog with Mozilla Firefox: resolution - 1024 x 768 pxls
Home | Mail | Yahoo!Messenger | Guest Book | Profil AkuSiMisteri | Dashboard

Wednesday, July 8, 2009

Bila Spekulasi+Sensasi=FitnahxDosa Besar

Gua tak paham.. manusia suka timbulkan spekulasi tentang sesuatu yang tak pasti dan kadang-kadang tak wujud langsung..


Contoh, bila berlaku sesuatu kematian yang tragis, musti akan ada cerita follow up yang timbul. Mula lah kedengaran nampak si mati berkeliaran dan macam-macam lagi.. yang buat gua sedih, spekulasi yang disensasikan nih buleh mengundang aib, malu, terhina, terkutuk dan macam-macam lagi terhadap si mati bahkan keluarga..


Gua harap, sedar-sedarlah.. jangan timbulkan sebarang spekulasi, cerita yang sensasi tentang sesuatu yang tak pasti.. biarlah si mati dengan nasibnya.. dan itu antara dia dengan ALLAH.. siapalah kita nak menghukum.. ye tak?

2 ketidak-puasan-hati:

miss_eliana said...

betol3!

da jadi mcm culture plak org wat cite gitu..

kite cuma manusia..
biarlah Yang Di Atas yg menilai si mati.. ;)

AkuSiMisteri said...

yup.. betol kata kamo..