Lu sedang menerjah ke dalam blog AkuSiMisteri! Sila berpakaian SOPAN dan menutup aurat! Segala caci maki dan keji kejam hanya gua je yang buleh luahkan. Terimas...

Best view of this blog with Mozilla Firefox: resolution - 1024 x 768 pxls
Home | Mail | Yahoo!Messenger | Guest Book | Profil AkuSiMisteri | Dashboard

Friday, October 23, 2009

Lunch as you never get one~

Semalam ada yang belanja gua dan rakan-rakan seunit gua (taichou, fuku-taichou, senpai) makan tengahari. Memang makan tak hingat. Habes satu hidangan, datang lagi hidangan lain. Macam gunung berapi perut gua dibuatnya, macam nak meletup gamaknya..

Alhamdulillah, rezeki.. jangan ditolak.. maut jangan dimintak.. sila kecurkan selera anda dengan menatap sekeping dua gambar yang sempat gua snap dalam perasaan penuh hiba (malu-malu gua snap gambar)

Semua hidangan nih gua tak tau namanya, gua cuma tau isinya. Yang nih gua rasa 'udang black-pepper' dengan lada kering.

Nih ikan apa, gua pon tak tau.. gua tak makan ikan nih sebab dah full sangat perot gua.

Nih dia Taichou gua, mencuba nasib makan nasi goreng guna 'chopstick'. Nampak sangat takda bakatnya nak guna menatang tuh.. tercampak-campak nasiknya..

Nih antara hidangan terawal kot. Yang dalam mangkok tuh gua dipahamkan sup 'sirip ikan yu', tapi Taichou gua kata, sirip ikan JAWS.. muahaha..

Sila fokus pada hidangan dan abaikan Taichou gua dalam gambar. Nih ayam goreng, tapi mula-mula gua was-was takot-takot 'itik goreng'. Selera gua sensitip dengan itik.


Nih Taichou gua menunjuk-nunjuk entah apa entah tuh. Hidangan sebenar dah habis dah pun, tuh semata-mata nak acting depan kamera gua je.. poyo seh..

Nih yang dikatakan sup 'sirip ikan yu' yang mana Taichou gua menyalah-ertikan sebagai sup 'sirip ikan JAWS' di Danga Bay.. hampeh~


ayat|tambah: Taichou - Captain (diganti utk Pegawai), Fuku-taichou - Liutenant (diganti utk Penolong Pegawai), Senpai - Senior

2 ketidak-puasan-hati:

miEz haNeM said...

banyak NyE menu:)
AYOO..
habis kamU makan tadi?

AkuSiMisteri said...

fuhh... mustilah tak habes.. 7 orang makan pon tak abes..