Lu sedang menerjah ke dalam blog AkuSiMisteri! Sila berpakaian SOPAN dan menutup aurat! Segala caci maki dan keji kejam hanya gua je yang buleh luahkan. Terimas...

Best view of this blog with Mozilla Firefox: resolution - 1024 x 768 pxls
Home | Mail | Yahoo!Messenger | Guest Book | Profil AkuSiMisteri | Dashboard

Saturday, August 22, 2009

Peluh oh peluh

Gua pernah bukak topik pasal Hiperhidrosis satu ketika dulu..

Gua masih tak puas hati sebab tak jumpa lagi apa-apa ubat atau cara nak mengurangkan masalah gua nih.. untuk makluman, gua sangat ekstrim dalam perpeluhan nih.. lebih-lebih lagi di sekitar dahi.. kalao terlalu aktif sangat macam bersenam, kepala gua akan basah macam baru lepas mandi..

Gua semakin tak selesa.. biasanya, bila masalah nih berlaku pada gua, gua akan rasa sedikit malu.. terutama bila gua solat berjemaah.. gua pon tak tao.. gua banyak berdoa mohon petunjuk dalam menyelesaikan masalah gua.. kekadang gua agak merungut, tapi cepat-cepat gua istighfar.. gua cuba tanam dalam minda gua ini semua cobaan daripada-Nya..

Masalah nih bakal berlanjutan sepanjang Ramadhan nih bilamana gua akan menunaikan solat tarawikh berjamaah.. entahlah, gua tak tao macamana lagi nak selesaikan masalah gua nih.. abes je solat, konpem basah baju gua.. kalao tengok kat tempat sujud gua, konpem basah akibat peluh yang meleleh keluar dari liang-liang roma kat dahi gua..

Gua dah buntu.. nak pegi jumpa doktor, takot macam buang karan je.. entah-entah doktor pon tak tau.. yang pelik, peluh gua tak pernah tak keluar dalam sehari.. ada je keluar.. bukanlah nak kata sepanjang masa, kalao kena angin kipas ke, aircond ke kurang siket peluhnya.. entah.. lu orang ada idea tak macamana nak setelkan problem gua..? nih lah antara puncanya gua takot nak tekel awek-awek nih.. bukan apa, kekadang orang geli tengok perihal gua nih.. peluh tak memasal..

That's why gua bercita-cita taknak bersanding andai kata sampai seru jodoh gua.. gila apa lu orang kalao-kalao gua dok bersanding, peluh meleleh tak hingat nanti.. kesian tukang pengapit gua.. isk.. isk.. membujang lah gua gamaknya..

Tolong gua lah kepada sesapa yang ada idea..


ayat|tambah: gua takot nak tekel awek, tapi gua sikit pon tak takot kalao awek tekel gua.. ada beran??

7 ketidak-puasan-hati:

miEz haNeM said...

ayat|tambah: gua takot nak tekel awek, tapi gua sikit pon tak takot kalao awek tekel gua.. ada beran??
hahha:) saiko laa ek bro!! cayalah:) gud luck dalam hal menekel nie:)

pasal peluh..:) hurmm..extreme eh?? mak miez pernah kata, lagi selalu kita mandi ..(air sejuk) ..akan kurang kita berpeluh..tak tau laa boleh pakai ke tak..miez tak pernag try:) wawawa

AkuSiMisteri said...

oh.. tengs for the info miez hanem.. ari2 pon gua mandi air sejuk pepagi buta.. tapi rasanya sama je..

akuxbiadab said...

lepak suda...
xde hal ar...kalo dah jodoh jodoh gak bro...
slamat berpuase....hehehe

Qh!EeK@n said...

salam
hm...

aku cadg kan ko jumper dokter..(kalu nak cepat baik)
kalu takut jumper dokter luperkan la hehehehe...

aritu aku ader tgk iklan pasal berpeluh bayk ni..
kat salah satu klinik panel aku..
ader rawatan tok org yg berpeluh banyak..cam kat tapak tangan. kaki n badan.. hanyer dengan beberaper suntikan jer n berkesan ..
ko try la usha2 kat klinik2 atau sepital yg berderkatan..

p/s klinik panel aku klinik kita..

AkuSiMisteri said...

oh... gua kurang/takda masalah perpeluhan kat tapak tangan.. cuma ekstrim di sekitar dahi.. anyway, tengs for da info..

erk.. 'kita' ada klinik ke??

mRs.jUkoGYu said...

gua rase elok lu gi jumpe doktor la..kompem leh setel..tp doktor yg sesuai la..jgn g jumpe doktor gg lak...ekekekekeke...lu punyer masalah same lak ngan kwn gua..hmmm..kalo time mkn tu berpeluh mengalahkan main bola kat tengah panas...

p jumpe doktor yea incik....

AkuSiMisteri said...

terima kasih atas nasihat kamo..~