Lu sedang menerjah ke dalam blog AkuSiMisteri! Sila berpakaian SOPAN dan menutup aurat! Segala caci maki dan keji kejam hanya gua je yang buleh luahkan. Terimas...

Best view of this blog with Mozilla Firefox: resolution - 1024 x 768 pxls
Home | Mail | Yahoo!Messenger | Guest Book | Profil AkuSiMisteri | Dashboard

Monday, February 2, 2009

Untuk kamu kamu ajer

Hahaha....tiba-tiba aku terasa nak update blog nih walaupun sebenarnya aku rasa malas nak meringkankan jari jemari aku menari atas papan kekunci ini. Untuk post kali ini, aku akan memahatkan beberapa perkataan yang sungguh JAHAT! Sebelum itu, aku nak minta maaf bebanyak kepada mereka yang bakal menerima perkataan carut daripada aku ini. Harap kamu terima dengan lapang dada dan fikirlah, bahawasanya kata-kata carut itu ditujukan khas buat kamu!

Kalau kamu-kamu ada membaca post yang aku update Sabtu lepas (31 Januari 2009) bertajuk I hate myself~, ini adalah posting daripada kesinambungannya.

Kisah ini ditujukan kepada seorang yang aku gelarkan di sini sebagai 'I'. I ini bukanlah perkataan daripada bahasa inggeris yang bermaksud saya. Tapi, ia adalah huruf bagi permulaan sebuah nama. So, aku gelarkannya I.

Pada malam Sabtu yang lalu, aku bersama beberapa orang rakan telah membuang masa di sebuah kedai mamak. Aku bersatu hati dengan member2 aku di situ akibat daripada beberapa masalah yang membelenggu diri dan fikiran aku yang memerlukan aku mencari sebuah tempat untuk melepaskan ia pergi.

Nak dijadikan cerita, seorang member aku ini telah membawa laptop beliao untuk melungsuri internet (dengan tujuan ushar awek di Friendster dan beberapa rangkaian komuniti lain - Hi5 dsb). Selepas puas tengok page awek, beliao ingin pula memuaturun lagu2 daripada kumpulan Cranberries dan mula lah beliau googling mencari tajuk lagu yang dikehendaki sebagaimana yang telah diajarkan oleh aku.

Arakian, beliao jumpalah beberapa lama web yang memuatkan lagu2 kegemaran beliao itu. Inginlah beliao melakukan aktiviti mendownload. Dan seperti yang pernah aku ajar, beliao mendownload menggunakan perisian Internet Download Manager.

Maka bermulalah sebuah pertengkaran! Ya, pertengkaran! Yang kalau diikutkan hati aku pada malam itu, aku sebenarnya ringan tangan dan kaki nak membelasah beliao dan kalao buleh nak biarkan beliao singgah di ICU untuk seketika. Tapi sebab apa aku nak membelasah beliao sehingga parah hanya kerana beliao tak ikut apa yang aku ajar? Logik ke nanti kalau polis tanya? So, pada malam itu, aku cuba nak tenangkan diri. Berdebat mulut dengan beliao walhal aku tao aku tak pernah menang berdebat mulut dengan beliao dan akhirnya aku surrender.

Apa yang menyebabkan aku bertekak dengan beliao? Sebenarnya aku tak sangka pon beliao akan cuba bertengkar dengan aku. Mungkin disebabkan beliao dah tak tahan kena maki dengan aku kot? Memang sebelum kejadian, aku memang macam meninggi suara seolah memarahi beliao kerana tak mengikut apa yang pernah aku ajarkan kepada beliao.

Niat aku cuma taknak beliao membuang masa mendownload benda yang tak berfaedah. Contohnya, beliao nak download mp3. Tapi apa yang beliao download itu bukan mp3, sebaliknya fail html! Itu yang buat aku hangin kejap. Nampak sangat apa yang aku ajar tak masuk dek kepala bangsat beliao! Babi apa macam tuh?? Baik aku ajar babi mandi lumpur. Sekali ajar dah buleh ikut.

FUCK! Dia terus maki aku balik. Katanya aku nih ada ilmu menunjuk-nunjuk! FUCK lagi sekali! Kalau boleh aku nak sumpah dengan nama ALLAH! Tak ada niat aku malam tuh untuk menunjuk2. Cuma aku rasa terkilan apa yang aku ajar nampak sangat tak bermakna dan tak dihargai. Maksudnya, tak masuk dek kepala hotak diorang! Ye la. Mereka mereka itu adalah budak2 yang bakal mengenggam ijazah! FUCK lagi sekali! Aku heran ke??? Dalam blog ini aku berani cakap, ilmu korang yang nak genggam ijazah, kalau nak ikutkan setaraf dengan budak STPM! - ini adalah ayat aku yang menunjuk2. Memang aku tengah menunjuk2 sekarang! So, WHAT??? FUCK sama engko! Buto!

OK! Fine, lepas nih jangan harap aku nak tunjuk ajar lagi kat korang. Kalau korang nak tau apa2, tanyalah si Muaz, beliao lagi expert daripada aku! Aku dah nak bersumpah nih! Lepas nih, aku rasa takkan ada walau sebesar zarah lagi ilmu aku untuk korang. Walau aku tau, orang yang kedekut ilmu itu adalah para penghuni neraka. Aku lebih rela curahkan ilmu aku kat mereka mereka yang betul2 nak tau dan amalkan serta menghargai ilmu yang aku curahkan!

So, kepada I, berikutan permohonan maaf daripada engko sebelum kita berpisah selepas berkaraoke bersama, aku memang terima. Berikutan juga kata2 aku yang aku kata aku tak kisah apa yang berlaku pada malam itu, actually ia sedikit sebanyak memberi kesan kepada aku untuk dua tiga hari sehingga sebelum aku menaip rencana ini.

So, rencana ini ditujukan sebagai tanda aku memprotes apa yang engko cakap pada aku. Mungkin benar ramai yang mengutuk aku kerana sikap aku yang EGO, SOMBONG, BERLAGAK, MENUNJUK2 dsb. Whatever it is, aku memprotes apa yang engko kata pada aku malam tersebut. Sungguh aku memang tak ada niat nak menunjuk2 ilmu aku pada engko malam tuh. Cuma aku rasa terkilan engko menjadi seorang yang sungguh BODOH! TONGONG! TOLOL! BAHLOL! dan seumpamanya kerana aku dah ajar engko cara yang betul dan memudahkan hidup engko mendownload lagu tersebut. So, lepas nih, silalah bertanya aku lagi macam mana nak download lagu dan pastinya engkao akan dapatkan jawapan, "ENTAH" daripada aku. Sorry my friend! There is nothing left for you!Chow.!

Harap engko membaca! Tengoklah tuh, tak support member langsung! Tak pernah jejak kat blog aku! Fuck lagi sekali.

Hafiz

0 ketidak-puasan-hati: