Lu sedang menerjah ke dalam blog AkuSiMisteri! Sila berpakaian SOPAN dan menutup aurat! Segala caci maki dan keji kejam hanya gua je yang buleh luahkan. Terimas...

Best view of this blog with Mozilla Firefox: resolution - 1024 x 768 pxls
Home | Mail | Yahoo!Messenger | Guest Book | Profil AkuSiMisteri | Dashboard

Friday, May 22, 2009

Vacation...oh bercuti

Planning dah lama...


Sekali nak organize, rasa mcm banyak je halangan. Macam mana nih? Gua dah sangap giler nak pegi bercuti. Planning bulan empat tuari, postpond bulan 6.


Skali nak masuk bulan 6, berlambak kad jemputan. Tak pergi karang, apa kata orang. Yang kawen tuh pon bukan orang laen. Kawan-kawan. Sesak pemikiran gua..macamana nih?Takkan nak tunda lagi? Bila lagi ada masa. Masing-masing sibuk dengan kerja. Gua pun sibuk gak. Tapi, sekali sekala gua pon nak gak bercuti. Lepas stress dan tensen. Tapi, kalao macam nih punya susah nak organize, makin tensen la gua..hadui...


Betullah kata orang tua tua, kerja jangan ditangguh. Nanti tak jadi.


Nampak gaya macam kena batang hidung sendiri. Gua pon dah penat nak pikir..Gua berserah je la. Kalao tak dapat pergi pon takpa la. Kalao vacation nih menyusahkan, baik tak payah gerak. Ye tak? Hush..Penen...penen...macam macam hal..Kesian plak dekat member member yang susah susah nak amek cuti, tapi tak dapat nak guna sebaiknya. Gua mintak mahap la bros semua. Gua TERPAKSA! Gua diberikan pilihan yang tak sewajarnya. Umpama gua hulur tengkok untuk disembelih je kalao tengok situasi gua nih. Ditelan mati kawan, diluah pun kawan jugak yang mati.


Harap harap Ahad nih buleh bagi kita kesempatan lebih sikit untuk melepaskan tensen. Gua nekad dah Ahad nih. Kalao tak dapat pegi bercuti, Melaka tempat pertemuan kita nanti kena gua sebaik mungkin. Tapi tu lah, kalao lama sikit, baru enjoy. Nih satu hari je. Gerak pagi, balek petang. Besoknya plak gua kerja. Gua pon sengal sengal gak nih sebab minggu depan gua ada exam sampaikan gua terpaksa reject tawaran interview untuk jawatan PPTM F29 kat UKM. Nak buat macamana? Mungkin belum rezeki gua lagi. Gua mengharapkan jawatan kat UTM nih je la.


Pasrah sudah. Gua yakin, rezeki gua dah pun ditetapkan ALLAH. Gua cuma perlu berusaha dan tunggu je.


Ok la bros suma. Kita jumpa kat Melaka Ahad nih. Harap kita buleh enjoy!




ayat|tambah: gua kecewa gak sebab tertangguh dari bulan empat...gua dah kata....

0 ketidak-puasan-hati: